сряда, 18 април 2012 г.


Елегантност и заигравки

За пореден път, в практиката ни на интериорни дизайнери се изправяме пред предизвикателството, в помещение от 35 кв.м, да съчетаем кухненска зона, трапезария и дневна.
Отваряйки вратата, пред нас се открива едно общо помещение, в което първото нещо което прави изключително впечатление е артистичния килим, застлан пред плюшен диван отрупан с декоративни възглавнички.
Друг интересен момент е фото-тапетът на стената вдясно, която успешно разделя дневната зона от кухненската част и елегантно преминава в бар, който може да се ползва както от дневната зона, така и от кухнята.
Интересното при този фото-тапет е визията на библиотечни рафтове с книги, естествено преминаващи към истински рафтове в частта на бара гледаща към дневната. Композицията завършва с истинска библиотека, а в дъното се вижда трапезарния шкаф повтарящ растера на холната секция.
Навлизайки в дневната, вниманието ни е привлечено от холната секция, към която има изискване да скрива в себе си много вещи от домакинството и същевременно да е лека, и да не натоварва дългата стена. Интересен акцент в нея е светещата лента, която и придава модерно излъчване. Холна масичка е от огънато стъкло и целенасочено е подбрана така, че да не закрива шармантния килим.
В обособената трапезарна зона е разположена правоъгълна маса, оградена от изцяло тапицирани столове. В ляво, белият хладилник от дизайнерската серия Gorejne и ниска колона с фурна, започват линията на кухнята. Материалите, от които е изработена кухнята са мдф, използван за долния и горния ред шкафове,  гърбът е от лакобел, а красивият плот е от технически камък.  Поради естеството на мястото на кухнята, се наложи тя да започне с хладилника и, за да не изглежда случайно поставен в средата на помещението, подбрахме именно този модел.
Поглед към кухненската част. Шкафовете са млечно бели и скриват в себе си почти всички електроуреди на домакинството. Осветителните тела в цялото помещение са подбрани с идеята да не се налага преместване на точките на кабелите и същевременно да могат да се ориентират в различни посоки, нужни за добрата осветеност на всяка точка от голямата дневна стая.
Завесите в дневната зона падат тежко и се разстилат нежно. Изработени  са от сатен и шифон, а на прозореца в трапезарната зона сме поставили римска щора.
Смело можем да заявим, че този интериорен проект е изключително елегантен, но същевременно и със смели заигравки, които го правят  дизайнерски и неповторим като излъчване и стил.
 
Предлагаме и още един цветови вариант за по-консервативни клиенти както и леки промени по дизайна на някои от мебелите. Надяваме се да ви хареса. 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар